Fito-flavonele – forță pură din plante pentru sănătate și frumusețe
Pachete de putere naturală

Fito-flavonele – „secundare“, dar totuși importante

Fito-flavonele sunt așa-numitele substanțe secundare din plante. Spre deosebire de substanțele primare din plante, acestea nu sunt implicate direct în creșterea plantelor și, ca atare, au fost ignorate mult timp. Totuși, funcțiile lor nu sunt deloc insignifiante. De exemplu, fito-flavonele protejează plantele pentru a nu fi mâncate sau le protejează de lumina UV.

”Hormonii verzi” cu forță vegetală

O grupă mare a substanțelor secundare din plante este formată de fito-flavone. Structura câtorva dintre aceste fito-flavone este similară hormonilor feminini, estrogenilor, și ele produc în organismul uman un efect blând, similar celui hormonal - în orice caz fără efecte secundare tipice hormonilor. De aceea sunt numiți și fito-estrogeni (fito- = plantă). Există multe indicii că, de exemplu, fito-flavonele din soia contribuie la reducerea riscului de cancer mamar și de prostată. Totuși, fito-flavonele sunt capabile de mult mai mult: de exemplu, alină acuzele datoratemenopauzei, influențează favorabil osteoporoza, protejează pielea de radicalii liberi, contribuie la creșterea unui păr puternic și sănătos...

Un aport de energie pentru păr și pielea capului

Înainte de menopauză (climax), rădăcinile firelor de păr ale femeilor sunt protejate de nivelul ridicat al hormonilor feminini. La menopauză, nivelul hormonilor feminini scade, astfel încât influențaandrogenilor (= testosteron) crește. Consecința: Părul vadeveni mai fin, va cădea prematur, se va vedea pielea capului. Anumite fito-flavone (de ex. din soia, ceai alb, cohos negru) acționează împotriva acestor hormoni androgeni. Astfel îmbunătățesc rezistența pielii capului precum și a părului, contribuie la regenerare și protejează rădăcinile firelor de păr de influențele negative ale hormonilor masculini.

Aveți întrebări despre produsele noastre?

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări se găsesc aici »
Sau trimiteți-ne un mesaj »